"Преходът ще приключи, когато в затвора влязат първите "големи риби". Когато има наказани. Ние сме разделени - на крадци и на крадени, на народ и на мутри. Не искам да се обединявам с хора, които си тъпчат чекмеджетата с кюлчета и злато", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR журналистът и инфлуенсър Ирина Асиова – Диамант, която е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата за президент и вицепрезидент на Румен Радев и Илияна Йотова.

"Предстои най-важното - финалният спринт на кампанията за президентски избори. Би трябвало да ликвидираме омразата, която се насади в ежедневието ни. В обръщението пред Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева ме впечатли нещо изключително силно. Те казаха така - ние ще бъдем добротворци, тоест ще работим за доброто на всички нива", допълни журналистът Лилия Вучкова.

Проф. Герджиков е изключителен мажоритарен кандидат, изтъкна Вучкова.

"За да си президент на една нация, на една държава, трябва да си човек със силен и мощен интелектуален капацитет, защото голямо натоварване трябва да се понесе. Освен този мощен капацитет, трябва да имаш морални качества и да си доказан демократ. А неговата професионална биография го доказва", уточни Вучкова.

"Няма обяснение защо проф. Герджиков даде лицето си на пачките и кюлчетата", посочи Асиова-Диамант.

Още по темата
Вучкова бе категорична, че той ще стане президент на България, тъй като има всички необходими качества за това.

"На втория тур една част от хората, които подкрепяха други двойки, вероятно няма да гласуват, защото те не харесват нито проф. Герджиков, нито генерал Радев. Надявам се, че една част от хората, които не успяха да гласуват, или по някаква причина не излязоха да гласуват днес, ще го направят на втори тур, за да кажат своето мнение за най-важния мажоритарен пост в държавата", добави журналистът.

Асиова-Диамант взе отношение и относно влиянието на социалната мрежа в нашия живот.

"Живеем в един балон - фейсбучен, в който оставам с усещането, че всички много се вълнуваме от нещата, от които и аз го правя - като например това да има промяна, нещо да се случи. Не бях подготвена за тази ниска избирателна активност", сподели тя.

"В държавата няма нормално правителство. Живеем в един свят, който върви надолу, в една криза. Хората са отвратени от политическото говорене и от липсата на смисъл на думите", смята Вучкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase