Снимка: БГНЕС

Готвеният диспут между кандидат-президентите Румен Радев и проф. Анастас Герджиков е добре да се проведе едновременно по няколко медии с национален обхват. Това мнение изрази проф. Александър Маринов от инициативния комитет на президентската двойка Радев-Йотова.

"Ние предпочитаме такъв формат - в германски образец. Това е най-добре, за да могат възможно най-голям брой от хората да бъдат свидетели на различните позиции и да съпоставят качеството на кандидатите. Ясно е, че ние в нито една гледна точка нямаме основание да се притесняваме от такъв дебат, но бихме желали, със сигурност, това да е максимално широк формат“, обяви той пред БНР.

"Изборните резултати показват, че нашата стратегия и конкретният модел на нашата кампания са били успешни, след като Радев печели над 50 на сто от гласовете на участвалите в изборите. Ние ще се обърнем и занапред за подкрепа към гражданите, не толкова към един или друг политически лидер, макар че сме благодарни на партиите, които в една или друга степен ни подкрепиха и това се изрази в гласове“, обяви проф. Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase