Сънародниците ни в Германия вчера гласуваха в 82 секции в 44 населени места. 

"Изборите преминаха в изключително спокойна обстановка. Имаше сравнително по-малък брой желаещи да гласуват в сравнение с месец април, но може би малко повече от изборите през лятото", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR журналистът Катя Костова от Берлин.
 
В нейната секция са се образували опашки следобед. Хора са чакали в продължение на 2 часа.
 
"Не смятам, че в Берлин е имало сънародници, които не са успели да гласуват. Големият победител тук е "Продължаваме промяната", следван от "Демократична България", "Има такъв народ", ГЕРБ и нататък процентите намаляват значително", изтъкна Костова.
 
Сънародниците ни в Румъния гласуваха само в една секция.
 
"Изборният ден премина много спокойно с много добра организация, с български граждани, дошли да гласуват с надежда за демокрация, промени и стабилност в България. С много добра организация над 187 са гласували в посолството на България в Букурещ", сподели основателят на информационен портал за българите в Румъния Юлия Баховски.
 
По думите й резултатите от чужбина потвърждават резултатите от България.
 
"Тази секция е достатъчна за Букурещ, но Румъния е голяма държава. Тези, които живеят в провинцията, им е по-трудно", отбеляза тя.
 
Гледайте целите разговори във видеото.
 
 

Коментари Напиши коментар

19

Кико

преди 5 месеца

Да,да! От Берлин! Ела тук селска Тутурутка да видиш "промяната"?

18

Анонимен

преди 5 месеца

Кирчо е новият Слави. Това е положението. Тези, които не могат да мислят, гледат все да им е лесно и се увличат по чалга, е естествено да гласуват за него. Като и той се изтърка, после ще гласуват за следващия такъв.

17

Анонимен

преди 5 месеца

От какъв зор избягали от България ще гласуват кой да я управлява? Това са емигранти родоотстъпници..