Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приключи изборният ден за сънародниците ни зад граница на територията на Европа, съобщават от външно министерство. Във Великобритания, където бяха разкрити най-много секции- 132, краят на гласуването бе обявен в 22 ч. българско време. Българските граждани имаха възможност да упражнят своя вот и на два острова във Великобритания – Ман и Джърси.

В Турция сънародниците ни гласуваха в 126 секции, в Германия – в 82 секции, в Испания – в 69 секции, в Гърция – в 26 секции. Приключи изборният ден и на територията на Африка, а по-рано през деня и в Австралия и Азия.
В 19 страни в Европа от общо 21 държави се гласуваше и с машини.

Зад граница за изборите за президент и Народно събрание бяха разкрити общо 750 секции в 68 държави.

Заради часовата разлика най-късно изборният ден в чужбина ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър - в 6 часа българско време в понеделник.

Министерството на външните работи създаде организация изборният ден зад граница да протече без трудности. Външното министерство денонощно дежури и изборен щаб, който непрекъснато поддържа връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и с ЦИК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase