Снимка: БГНЕС

"Нашият избор е важен и значим. Трябва да го правим съвсем осъзнато", заяви служебният премиер Стефан Янев, който даде своя вот. "Призовавам българските граждани да отидат до урните и да гласуват, защото това е избор за бъдещето на страната."

Той е категоричен, че всички мерки за сигурността на изборите са направени. " Спекулации са внушенията, че използването на други машини ще опорочи вота. То е достатъчно доказано, както и фактът, че електронният ключ, с който се зареждат програмите във всички устройства за гласуване е притежание на държавата, на ЦИК. Няма никаква възможност допълнителни машини, където и да се намират, чието и притежание да бъдат, да бъдат използвани за вота в днешния ден. Уверявам българските граждани, че няма да бъде допуснат момент или възможност за манипулиране на вота", обяснява Янев.

"Хората трябва да са уверени, че от техния глас зависи нещо, зависи бъдещето на родината", допълни той. Призова хората да бъдат активни.

"Машинното гласуване е достатъчно сигурно. Електронният ключ, с който се зареждат програмите в машините е притежание на ЦИК, няма възможност допълнителни машини да бъдат използвани за вота днес. Уверявам гражданите, че всички мерки от страна на ЦИК и изпълнителната власт са взети, няма да бъде допусната възможност за манипулиране на вота", коментира Янев.

"Още една с допълнителна проверка ще бъде направена, ще бъдат преброени само и единствено разписките в урната, и този общ брой ще бъде сравнен с протокола, който има машината, ако има 100 гласували, в урната трябва да има 100 разписки. Само и единствено това ще бъде проверено, няма да се проверява качеството на разписките, дали са сгъвани, изтъркани", каза още служебният премиер.

Той подчерта, че България има нужда от правителство с ясно мнозинство, което да го подкрепя, което да има ясно развитие за държавата. Служебно правителство може да подготви бюджетна рамка, но не бива да тръгва да прави политики чрез бюджет, допълни Янев.

Коментари Напиши коментар

46

Ето го и тоя!

преди 8 месеца

Това е вторият превратаджия.

45

Янев

преди 8 месеца

Май ме подслушват,в Русия съм , в Русия съм!

44

Анонимен

преди 8 месеца

янеф, още ли имаш усещане. че те подслушват?