България гласува днес за президент на редовни избори и нов парламент на трети вот за годината. Страната ни обаче отбеляза рекордно ниска избирателна активност. Какво е политическото бъдеще на страната?

"Ни най-малко съм изненадана, защото от желязо да бяхме българите, пак щяхме да се уморим. Започна се през март, премина през каналите на 45-ия и 46-ия парламент. На хората им писна. Тези дни, преди да се прибера в Лондон, се видях с приятели, които отразяват избори навсякъде по света. Те казват, че не е възможно по време на пандемия да провеждаме избори за трети път", коментира журналистът Соня Колтуклиева в изборното студио на Bulgaria ON AIR "Избори: Трето действие".

Още по темата
Според нея през пролетта отново ще се сблъскваме с избори.

"Не мога да си представя, че по начина, по който днес се движат предсказанията за изборния резултат, ще се състави правителство, както и че ще има стабилен кабинет. Май ще посрещнем пролетта отново пред урните", допълни Колтуклиева.

ТВ водещият Иво Танев също коментира резултатите от вота.

"Кабинет ще направят сега, но той ще бъде много крехък, тъй като на нас българите ни липсва коалиционна култура. Егото ни пречи да се коалираме и тази партийната вярност е пред интересите на държавата. Именно това е причината за това разединение, което е над 30 години", категоричен е той.

По думите на Танев българинът има странна народопсихология и поведение.

"Българите искат да махнат старите, омръзнаха им. Те казват: "Искаме нови хора, идват нови хора", и повечето казват: "Какви са пък тия? Какъв е тоя". Каниха ме да вляза в политиката", посочи певецът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase