Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият икономически министър Кирил Петков ще е кандидатът на "Продължаваме промяната" за премиер, а Асен Василев - за финансов министър. Това стана известно от думите на съпредседателя на политическата формация Кирил Петков пред bTV.

Петков все пак уточни, че името на следващия премиер ще стане ясно след коалиционните разговори, на които "Продължаваме промяната" ще предложи своето предложение.

Още по темата
"Не познавам по-подготвен човек в България от Асен Василев за финансов министър", категоричен бе Петков. Той бе категоричен, че целта трябва да е следващото правителство да изкара цял мандат.

"Демократична България" със сигурност са първият ни партньор. Отделно ще бъдем много диалогични с БСП, ще сме много диалогични и с ИТН. Няма да влезем в преговори с ДПС и ГЕРБ“, отново посочи той.

Той коментира, че два от основните приоритети на ПП са създаване на нов тип КПКОНПИ, която да прехвърли обратно всички средства към данъкоплатците. Вторият приоритет е смяна на главния прокурор.

"Проблемите пред нас са толкова остри и реални, че никой не трябва да си позволява лукса да се фокусира върху себе си. Имаме много работа да свършим заедно, един пълен мандат е целта, към която трябва всички да се стремим", каза още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase