Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов определи като неудовлетворителен резултата на партията на парламентарните избори.

"Провал не бих казал, защото в рамките на следващия парламент ще може да работим по приоритетите, за които искаме", обяви пред БНТ Иванов.

Още по темата
"Ние не сме се гордели особено, че сме минали ДПС на предишните избори. Ясно е, че те са се мобилизирали, за да упражняват своята роля в задкулисието", допълни той и изрази мнение, че има шанс в следващия парламент да има управление без ГЕРБ и ДПС.

Христо Иванов поздрави "Продължаваме промяната" за "техния впечатляващ резултат". Той посочи, че на този етап все още не е имало разговори за бъдещия кабинет.

Според него наистина от „Продължаваме промяната“ са взели от електората на ДБ.  "Въпросът е не защо те са ни взели от вота, а защо ние не сме направили правилната кампания", посочи съпредседателят на Демократична България.

Христо Иванов посочи, че технически е възможно да има обща ПГ между ДБ и ПП, но дали политически ще има смисъл от това щяло да се види тепърва.

"Президентската надпревара очевидно отива на втори тур. Ние тепърва ще взимаме решение как да се позиционираме и каква оценка ще дадем досега", заяви Христо Иванов в коментар за резултатите от президентския вот.

Коментари Напиши коментар

50

Калин

преди 2 месеца

По-важното е, че има шанс за управление без ДБ

49

Елена

преди 2 месеца

То като гледам вие и 4-те процента може да не минете, егати дъното на тия избори.

48

кикоман

преди 2 месеца

но определено не е ваша заслуга