Постигнахме най-основната си цел - да има балотаж, и то не по технически причини, защото активността е била ниска. Разчитаме на подкрепата на всички български граждани, независимо за коя политическа сила гласуват по принцип. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, който според екзит пол отива на балотаж с настоящия президент и кандидат за втори мандат Румен Радев.

Още по темата
Втората ни голяма цел беше да съкратим голямата разлика, с която влязохме в надпреварата, каза Герджиков, според когото кампанията им с Невяна Митева е била успешна.

Герджиков смята, че нещата рязко ще се променят, защото на балотажа няма да има толкова кандидати и ще получат по-голяма подкрепа, тъй като изборите са мажоритарни и хората ще гледат качествата на кандидатите.

Дебат трябваше да има, г-н Радев отклоняваше дебата, надявам се, че ще го проведем между двата тура, посочи той.

Герджиков обаче започна изявлението си с думи за парламентарните избори, като каза, че победители ще са тези, които успеят да съставят правителство.

На тези избори се убедихме, че колкото и избори да направим, резултатът ще е един и същ, няма да стане по-лесно съставянето на правителство. Призовавам всички политически сили да съставят правителство, това е изключително важно, апелира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase