Снимка: МВнР

Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация за държави, включително с големи български общности, където вътрешните ограничителни мерки за Covid-19 биха повлияли върху процеса на гласуване на 14 ноември, съобщават от ведомството.

Секционните избирателни комисии в чужбина и задграничните ни представителства са предприели всички необходими мерки, за да бъдат обезпечени избирателните секции с дезинфектанти, маски и защитни прегради, където е нужно. Там, където се изисква, ще има и служители, които да измерват температурата на гласоподавателите.

Външно министерство призовава всички български граждани в чужбина да спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса в съответната държава, в която ще упражнят правото си на глас.

Съветваме сънародниците ни да се информират за местните ограничения и правила, които ще важат в деня на изборите, от сайта на МВнР в рубриката „Коронавирусът - как да пътуваме“ на адрес: https://www.mfa.bg/bg/covid19map

МВнР припомня, че на 14 ноември 2021 г. българските граждани в чужбина могат да упражнят правото си на глас в 751 секции в 68 държави. Първи ще отворят секциите в Нова Зеландия.

Вотът зад граница ще приключи в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г., когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

Министерството на външните работи изразява своята искрена благодарност към българските общности зад граница и техните доброволчески мрежи, с чието сътрудничество и активност стана възможно организирането на вота в чужбина.

Коментари Напиши коментар

5

Алекс

преди 2 месеца

Колкото по-малко българи в чужбина гласуват,толкова по-добре.Управлението в България трябва да се избира от хора,които са избрали да живеят в Родината си.

4

баба мара

преди 2 месеца

мерките срещу вируса не застрашават изборите а българите в чужбина които сенатискат да гласуват видяхте два пъти вече какво направихте с вашите гласовене знаете за кого гласувате и сега страдаме ние а не вие вървете си по пътя ине се занимаваите с българия

3

Анонимен

преди 2 месеца

В Европа мерките са срещу неваксинираните. Който е ваксиниран е добър дошъл навсякъде. Да живее сертификата!