Снимка: БГНЕС

"Уважаеми сънародници, в неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината. Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавният бюджет. Но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава. Тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес." Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията.

"Последните два състава на Народното събрание живяха кратко. Не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат", добави още той.

"В неделя предстои не само да изберем народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните подбуди и спасяването поединично, които са в основата на националната криза. Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глад", каза Радев.

"Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното - възможност да санкционирате лъжата. Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развие нашата страна. На изборите гражданинът е арбитър. Възползвайте се от тази възможност. И колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще мафията, която разчита на апатията", заяви президентът.

"Скъпи съотечественици, нека всеки, който милее за България, както тук, така и далеч от родината, даде своя глас за нейното бъдеще в неделя, 14 ноември", призова държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase