Снимка: Facebook/Мая Манолова

Лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова разговаря с граждани в Сандански и Петрич за поскъпването на енергоносителите.

Ръстът в цените на тока, дървата, природния газ води до скок и на всичко останало.

Животът поскъпва рязко и то в условията на продължаваща тежка криза, коментира Манолова.

Тя припомни, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" има мащабен план от 31 мерки срещу кризата, за мораториум върху поскъпването на тока и газа и подпомагане на обикновените хора в кризата.

Сред предложенията за компенсации за бизнеса и домакинствата са намаляване на ДДС на сметките за газ и парно до 5 % (с промени в Закона за ДДС) за периода на извънредната енергийна ситуация, но не по-малко от 4 месеца – от 1 януари до 30 април.

Освен това възможност за отложено плащане на сметките за ток и да не се спира подаването на електричество при неплатени сметки, като мярката да действа за срок от 6 месеца - от 1 ноември 2021 г. до 30 юни 2022 г., когато започва новият регулаторен период.

От коалицията предлагат още приемане на нормативна уредба до 30 април за определяне на енергийно бедни лица, на които да се гарантира електроенергия на достъпни цени и без санкции за неплатени сметки.

Кои са останалите предложения, вижте ТУК.

Купуването и продаването на гласове е забранено!

Коментари Напиши коментар

39

кофти

преди 2 месеца

След изборите Мая ще остане безработна и ще трябва да се регистрира на борсата. През зимата, нова на околовръстното не и завиждам.

38

Анонимен

преди 2 месеца

Маьо, проклета да е тази, която е родила такава алчна, лъжлива, крадлива и без морална твар като тебе! Нямаш ли страх от Бога? Дори да не вярваш, знай, че жестоко ще плащаш за ада, който докара в България и българите.

37

Сиси

преди 2 месеца

Нагла твар, нали ти, Бойкикев, хаджиГруйчо, Фигурантов, отровните, твоите уж майки, платените протестъри създадохте, с парите на Черепа и Прокопи, политическа криза, а некадърните временни измамници на Фигуранта направиха икономическа и здравна криза, при която 200-300 българи умират ежедневно. Ама, нагла твар като тебе не се вълнува как се справят българите с икономическата и здравната кризи. Не, тебе, Фигуранта и & искате пари и власт. За пари и власт сте готови по трупове да ходите, и ходите.