Снимка: ВМРО

"Знамето е обърнато. Ние сме във война! Нямам предвид борбата за власт, която водят нашите политици. България е във война с пандемията от COVID-19, която взема колосални жертви!". С тези думи започва видеообръщението си председателят на ВМРО Красимир Каракачанов към своите политически опоненти, качено във Facebook страницата му, съобщиха от партията.

Само за последните три дни имаме около 15 хил. болни и близо 500 починали, продължава още Каракачанов и отправя категоричен апел към участниците в изборите за президент и парламент да прекратят кампаниите си за три дни и всички заедно да седнат на една маса и да решат как да се справят с пандемията и да спасят хората.

Ето и пълния текст на обръщението:

"Това не е предизборен клип, това е обръщение към политиците, които се борят за властта. Ние се намираме във война. Нямам предвид войната, която водят политиците за власт. Имам предвид войната, която пaндемиятa води срещу нас, българите. Защото положението става трагично от ден на ден.

Само за последните три дни заразените, болните са около петнадесет хиляди. За тези последни три дни около петстотин българи загубиха живота си. Леглата в бoлниците свършват, няма кислород, десетки хора не могат да намерят място в бoлниците и умират вкъщи. И това е в големите градове. В малките села положението е още по-трагично. Ние губим битката с пандемията, губим я като нация. Изправени сме пред трета национална катастрофа.

Обикалям България и виждам какво става! Всички виждаме какво става! Политиците, лидерите в държавата мълчат като страхливци, страхуват се, че ако призоват хората да се ваксинират, ще загубят гласове! Че няма да седнат в креслата на властта.

Още по темата

Питам ги всички тях и Радев и Борисов, Корнелия, Слави Трифонов, Кирил Петков всички мераклии за власт – за какво се борите? Кого ще управлявате – една болна и умираща нация? Един разделен, обезверен и уплашен народ?

Най-лесно е да обявите пак локдаун и да затворите хората вкъщи! Това няма да реши въпроса. Всички българи очакват мъдро, умно държавническо решение, а вие продължавате да се държите като шушумиги и да броите гласовете, които може да спечелите или загубите, докато хората умират!

Затова призовавам политиците да не се държат като страхливци. Да не се страхуват, че ако кажат истината на българския народ, ще загубят гласове. Крайно време е в такава ситуация да покажем на българския народ, че не сме някакви партийни лидери, които се боричкат за кокала. Че сме хора, които преди всичко мислим за живота на българите. За бъдещето на нашите деца.

Предлагам да спрем кампанията за три дни, а не да затваряме хората вкъщи. За тези три дни да седнем заедно на една маса и да намерим общи националноотговорни, значими за здрaвето и бъдещето на хората решения. Само тогава хората ще повярват, защото, питам Ви, кого ще управлявате след тази пaндeмия?

Само по този начин хората ще повярват, че българските политици мислят за народа, а не мислят за себе си. Ако не го направим, не само ще докажем на хората, че всички техни съмнения в некадърността на българските политици са верни, но ще бъдем и осъдени от историята като едни неудачници, едни нещастници, които в борбата за власт са пропуснали да се погрижат за собствения си народ. Всичко друго няма никакъв смисъл.
И не забравяйте: партии много, но България и българската нация са едни."

Припомняме, че още в началото на кампанията кандидатът за президент на ВМРО доц. д-р Милен Михов поиска свикването на КСНС заради задълбочаващата се криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase