Снимка: БГНЕС

Турция каква реклама прави по нашата телевизия? Страхотна! Гърция каква реклама прави - стархотна. Ние едно "Вера Су" 36 дни не можем да го мръднем, добре че беше на плитко, иначе можеше да привлечем водолази за туристи. Зимата дойде, вече по планините има сняг. Кой Ханс или Смит ще дойде в червената зона? Миналата година при лошия Борисов всички зимни курорти работеха на макс.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с експерти в сектор "Туризъм"  в централата на партията. На нея присъстваха и представители на туристическия бранш, ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

На срещата климатологът проф. Георги Рачев, който е експерт и в сектор "Туризъм", обясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина. "Хората, които се опитват да ни управляват, нищо не правят и само отлагат", отсече той.

"Сега сме в тъмночервената зона само защото не се ваксинираха. Не им била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксина се говори, какво повече трябваше да направим. А и когато ние взимахме тези решения, нямаше ваксини, нямаше лекарства, светът не знаеше какво става", каза още Борисов и припомни, че за да стимулира ваксинацията е въвел зелените коридори.

"Имаше по 30 - 40 хил. ваксиниране на ден. Август месец щяхме да сме блеснали. Навсякъде в Европа са пълни стадионите, икономика, туризъм, всичко работи. А ние заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще провалим и зимния туризъм. При тъмно червена зона нямае да имаме зимен сезон", възмути се лидерът на ГЕРБ.

"Без локдаун тогава не можеше да се мине. Но затвори и Франция, затвори и Германия, Италия първа затвори. Тогава въведохме мерките 60/40. Те писнаха, че бавно става и преобърнахме НАП от приходна, в разплащателна агенция. Може да не е било идеално, но това беше най-голямата криза в света, никой не знаеше какво става. А сега Кацаров казва: "Национално бедствие." Ама това бедствие Европа го преудоля, просто трябваше да правим това, което Европа прави. И на Макрон му стачкуваха, и на Меркел и стачкуваха, обаче това са ръководители. А ние пропиляхме времето", заяви още Борисов.

"Вера Су" ни отне 36 дена, сигурно Европа се пита дали не е по-замърсено морето. Сега и кампания, която да показва, че не е ни трябва. Зимен туризъм ще прави със зелени сертификати. Кого лъжем с тези зелени сертификати? Можеш ли да пътуваш до Англия с този фалшив сертификат за една доза? Не можеш - защото побългаряваме всичко! Мерки няма, а те теглят по половин милиард вяска седмица, които никъде ги няма. Къде са?", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Парите за "Хемус" бяха там и те ги взеха. Бяхме ги заделили в отделна сметка. Спряха строежите на пътища и не можеш да стигнеш до красотите на България. Ще убият зимния туризъм. Нали говоря с хотелиерите. Чака ни тежка зима", коменира бившият премиер.

3 млн. лв. повече за ток за уличното осветление плащала сега столична община, обясни пред Борисов кметът на София Йорданка Фандъков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase