Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е канадски гражданин, в момента, в който го е избрал за министър, убедена е вицето Илияна Йотова.

„По този случай президентската администрация е свършила работата си така, както повелява законът. Има си съответните органи и институции, които проверяват случая. Очакваме техния резултат. Конституционният съд също се произнесе. Това е институция с огромно доверие и авторитет, нека да не го рушим. Виновност или невинност се доказва само в съда”, обясни тя пред Нова телевизия.

Още по темата

„Аз също се занимавам с даване на българско граджанство. През годините съм имала много запитвания за определени граждани от чужди държави относно това дали те са български граждани, или не. Нямам право да дам подобна информация. Това са лични данни", добави Йотова.

Тя поясни, че е готова да се включи във вицепрезиденти дебат. Предстои да се вземе решение дали дали Румен Радев ще участва в такъв дебат.

„В последната седмица ще преценим дали въобще има нужда от такова нещо. Малко се обърквам в стратегията на нашите опоненти. Темата за единството беше изоставена, за да се смени с една груба, агресивна и на моменти невъзпитана кампания срещу нас”, поясни кандидатът за вицепрезидент", каза още Илияна Йотова.

Кандидатът за вицепрезидент коментира и пандемията. По думите й поредицата от грешни решения доведоха до недоверие във ваксините от страна на хората. Тя призова гражданите да се имунизират.

Относно предстоящия вот, Йотова заяви, че работят за победа на първи тур.


 

Коментари Напиши коментар

275

Русенец

преди 1 година

Айде сега и тя излъга. Нека си спомним интервюто на Радев, в което той лично спомена, че е питал Кирчо за гражданството, Кирчо си сложил ръка на сърцето и казал, че се чувства българин. И това било достатъчно за Радев. Даже после се заяде публично с Карадайъ. Ние не забравяме. Но явно лъжата е основен принцип в нашата политика. Не знам някой вярва ли за ваксинирането на Радев. Или на другата лъжа,че предходното правителство въвело крайно негативно отношение към ваксините. Лъжа до лъжа. Нов морал

274

Говняров

преди 1 година

Всичко в българия е оговнявено.

273

ПРОВЕРКАТА Е:

преди 1 година

.....ВИША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ КЪМ "ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ" И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЦИК!!!!!!