Снимка: БГНЕС

Молебени и водосвети по молба на политически партии, лица и сдружения ще се извършват само и единствено в православни храмове. Приветствието на свещенослужителите трябва да бъде с духовно съдържание.

Това е решение на Синода относно предстоящите президентски и парламентарни избори. В окръжно послание, публикувано на сайта, се казва, че в заседание на 20 септември т.г., в пълен състав, Светият синод е разгледал въпроса за участието на духовни лица в политически мероприятия на партиите във връзка с предстоящите избори.

Синодът напомня, че съгласно 6-то и 81-во Апостолски правила, 10-то правило на VІІ Вселенски събор и чл. 139, ал. 1 от УБПЦ – БП, свещенослужители не могат да участват в общински избори като кандидати за кметове и общински съветници, както и да бъдат избирани за народни представители.

 

Коментари Напиши коментар

9

от Плевен

преди 1 месец

Аз всяка вечер се моля с моят як жезел между кълките на приятелката. Ефекта е голям - хралупката се отваря и на двамцата ни става хубаво.

8

САМО ПИТАМЕ:

преди 1 месец

А , НА ФИГУРАНТА И МИС ПИГИ...КОГА ШЕ ИМ СВЕТИМЕ МАСЛОТО.....??!

7

Анонимен

преди 1 месец

Тези църкви са напълно излишни. С какво църквите помагат на сиромасите. Бай Добри Бог да го прости ими пълнеше гушите на поповете. Уж ремонт на Александър Невски щяха да правят с неговите пари които изкарваше от простолюдието а си накупиха ролекси и кадилаци. Които вярват истински в БОГ за тях е достатъчно вкъщи пред иконата да се помолят без да парадират в църквите. В църкви ходят само тези дето искат да ги видят колко са набожни УЖ. БОГ НЕ ИСКАТ ДА ПАРАДИРАТ С ВЯРАТА.