Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Срокът за подаването на заявленията за гласуване в чужбина изтече във вторник, а според данните на ЦИК по-малко българи ще отидат до урните на 14 ноември в сравнение с  април и юли.

Българите зад граница са подали 55 578 заявления за разкриване на секции за парламентарния и президентския вот на 14 ноември. Близо 15 хил. са по-малко в сравнение с изборите на 11 юли и с над 30 хил. спрямо 4 април, когато броят на подадените заявления достигна 88 хил.

За предстоящите най-много заявления са подадени в Турция - 21 844, Великобритания - 8810, Германия - 6264, и Испания - 3202, според информацията в сайта на ЦИК.
 

Коментари Напиши коментар

20

vale_karo

преди 1 месец

Една секция може да има максимум 1000 избиратели.Значи дори и по 700 избиратели да имат пак няма да прескочат 35-те секции при Бойко.Но въпросът е друг.Срува ли си за два три мандата в Народното събрание да се харчат толкоз много средства?Просто питам.

19

Анонимен

преди 1 месец

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДАННИТЕ ОТ РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧУЖБИНА ПОКАЗВАТ, КАКТО И ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ГЛАСУВАНЕТО В ЧУЖБИНА ЩЕ ПОКАЖАТ НЕЗНАЧИТЕЛНИЯТ ПРИНОС КЪМ ОБЩИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗБОРИТЕ !!! АКО ТЕЗИ, КОИТО СА В ЧУЖБИНА ВЗИМАТ МНОГО ПРИСЪРЦЕ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ - ДА СИ ДОЙДАТ У ДОМА И ДА ГЛАСУВАТ.

18

Веселинъ 7112136860

преди 1 месец

Аз ще направя едно отклонение от правилото си да не гласувам за институции под турско-еврейска власт. Тоест,намирам за важно да се гласува на тези избори,за да е възможно тоталното унищожение на Бойковата османска мафия. Искам Комунистическа България и в град Бордо ще гласувам за Другарят Генерал Румен Радев! Да живее Българската Народна Армия! Да живее Доброто! Напред,Другаю Румен е! Победа над османският фашизъм!