Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българските граждани са защитени от повишаване на цените на тока до Нова година, заяви в Перник президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев, цитиран от БТА.

По думите му това се дължи на голямото предимство, че населението не е на свободния, а на регулирания пазар. Радев съобщи, че в четвъртък ще пътува за Брюксел, където ще се състои Съвет на ЕС по проблемите на кризата в енергетиката.

Още по темата

Президентът посочи, че при актуализацията на бюджета е заложено повишаване на компенсациите за енергийно бедните и те вече се получават от хората. Радев каза също, че се работи по въвеждане на механизми, които да защитят максимално българските граждани, когато регулаторът започне промяна на цените от Нова година.

Ваксините са единствената защита, с която разполагаме в момента, заяви в коментар Радев, относно ситуацията с коронавируса. По думите му, това се доказвало непрекъснато от всички статистики. Той подчерта, че държавите, които са напреднали с ваксинацията, се отварят, докато ние се затваряме.

Президентът сподели, че мерки срещу заразата се вземат непрекъснато и призова гражданите да бъдат отговорни и да мислят за близките си. "Животът е дар и не бива да го залагаме безразсъдно", заяви Радев. Той уточни, че се е ваксинирал.

 

Коментари Напиши коментар

135

Sabrina

преди 1 месец

До Радев:Ти ако наистина си Президент Радев Щеше Да се изразиш по като някой професор да напишеш поне 5-6 реда, а не ред и половина пък и за какво му е на Президента да пише коментар в някакъв си сайт хахаха кой ще ти се върже я не ни прави на маймуни хлапе.

134

Радев:

преди 1 месец

Цената на тока ще е без промяна до избирането ми за втори мандат, после .... ще видим.

133

Агент

преди 1 месец

Мутрите на Бай *** пак се развилняха,спокойно на 14.11 отново ще продухате супата.