Снимка: архив, БГНЕС

Днес е крайният срок, в който организациите на българските граждани в съответното място извън страната могат да правят предложение до ръководителите на дипломатическите и консулските представителства /ДКП/ за местоположението на избирателните секции извън страната, сочи хронограмата на ЦИК. Предложението се публикува на интернет страницата на съответното ДКП.

Срокът, до който ръководителите на ДКП трябва да изпратят мотивирано предложение до ЦИК за образуване на избирателни секции извън страната, изтича на 22 октомври.

Съответно до края на днешния ден българските гражданин, които имат право да избират и желаят да гласуват извън страната, следва да заявят това чрез писмено заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на ЦИК.

Също днес е срокът за Районните избирателни комисии /РИК/ да назначат Секционните избирателни комисии /СИК/.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

4

анонимен

преди 1 месец

Бивши българи нямат право да се месят във вътрешните ни работи. Да бяха стояли. Навън са изгнаници,а за нас са никои,т.е вече са дърво без корен. Да си носят кръста на духовното нищо ,което са избрали.

3

Анонимен

преди 1 месец

Всеки в чужбина е избирател на някоя от мун...човските партийки, затова е 4безценен"! Да живеят ХАОСА на "промяната" и грипльовия режим на ДС

2

българин

преди 1 месец

Ще ти отворят секция в селото.Автоматично се отварят от СИК секции по села и паланки, нищо че няма жив българин на 100км от там. Важното било до 5 години преди това да е имало. Ние ще си платим глезотията да има 1000 секции по екзотични села и острови.