Снимка: БГНЕС

Здравеопазването не трябва да е търговия. Нашата цел е здрав и образован народ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се включи онлайн на откриването на предизборната кампания на социалистите.

Днес е Денят на българския лекар и Денят на Св. Иван Рилски. Днес всяко българско семейство се тревожи как ще изкара зимата. Наша отговорност е да дадем решение на проблема. Най-голямата ни задача е да дадем спокойни зимни месеци. Също така, държим в следващия парламент да се намали ДДС-то от 20 на 15%. 5 години се борим срещу стария модел на управление, посочи тя, цитирана от БГНЕС.

По думите й българското общество е изправено пред безпрецедентна криза, от която страдат всички граждани. Председателят на БСП обеща партията да бъде стълб на сигурност в следващия парламент.

Обръщам се към колегите-лидери на други партии – днес повече от всякога е време да бъдем държавници, ако милеем за добруването на народа си, а не просто партийци, залегнали в битките за един, два или повече гласове на тези избори. Изправени сме пред безпрецедентни кризи и сега ще проличи кой е отговорен, кой е диалогичен, кой е мъдър и разумен, за да преведем страната си и народа си през тежките месеци, които предстоят, заяви Нинова.

Още по темата

Драгомир Стойнев посочи, че Българската социалистическа партия е консервативна сила, която предлага разумни решения.

"Нас ни интересуват резултатите от политиките. Първите 100 дни ще предложим конкретни решения на проблемите, пред които сме изправени", каза още Стойнев.

По думите му в сектор "Енергетика" в момента има хаос. Миньорите и бизнесът са притеснени. Ние ще предложим месечно 60 лв. за всяко едно домакинство с ниски доходи. Освен това, ще разсрочим плащанията на сметките. Нашата цел е да се намали ДДС-то от 20 на 9%. Нашите деца трябва да са спокойни за своето обучение, заяви социалистът.

Стойнев допълни, че в социалната сфера БСП са силно притеснени от ковид-кризата. Той подчерта, че ваксинирането е доброволен избор, като отбеляза, че е важно личните лекари да се включат по-активно в борбата с китайския вирус.

Социалистите предлагат 6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете, ако единият родител е работил последните 24 месеца. Според тях това ще бъде ефективна мярка в борбата с демографската криза.

 

 

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 1 месец

Стълб на корупцията по скоро

81

Новият Парламент

преди 1 месец

Премени се Илия..... пак в тия !

80

анонимен

преди 1 месец

Бой по червените *** докато и последния от тях отиде в ада.