Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните работи Светлан Стоев призова българските общности зад граница да бъдат активна част от демократичния процес и да се включат с доброволци в подготовката на изборите на 14 ноември, "защото те са най-ценният ни партньор при организирането на избори в чужбина".

Както и досега, Министерството на външните работи разчита на помощта и подкрепата на българските общности зад граница, сме в готовност да работим в тясно сътрудничество по подготовката и провеждането на вота, заяви министър Стоев при откриването в Рилския манастир на XVI Световна среща на българските медии по света, съобщи МВнР.

Външният ни министър изрази надежда, че посланието му ще стигне до сънародниците ни с помощта на българските журналисти в чужбина и медиите, които представляват.

Целта на МВнР на предстоящите избори за президент, вицепрезидент и Народно събрание е да организира честни и прозрачни избори, както и да осигури максимално добри условия за тяхното провеждане, така че да бъде гарантирано конституционното право на глас на всички български граждани зад граница.

Светлан Стоев подчерта, че организацията на изборите зад граница е приоритет в работата му като служебен министър на външните работи и отправи благодарност към българските журналисти по света, изиграли важна роля в процеса на организиране на избори зад граница, както и за популяризирането на страната ни.
 

Коментари Напиши коментар

12

Дядо Соци

преди 1 месец

Зад граница прозрачни избори , а у нас ? Настроихте ли машинките ? Мамка ви мошеническа.Съсипахте държавата ,за която Борисов се скапа от работа.

11

Праведен

преди 1 месец

До Жожо Звяра - Да де, но на миналите избори, около 2 % от тези навън, ги броиха цяла седмица !

10

Асан

преди 1 месец

Този отляво Кой е мяза на мумия :)))