Снимка: БГНЕС

Румен Радев и Илияна Йотова дадоха официален старт на предизборната си кампания с поход от хижа Алеко към Черни връх на Витоша. Заедно с тях са журналисти и представителите на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на кандидатпрезидентската двойка за втори мандат.

Походът към по-справедлива България започва от тук, заяви Радев в началото на похода.

Още по темата
"Избрахме това място, защото Щастливеца е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост – гражданин на света и патриот. Алеко – народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата.

Всички знаем тъжната история как именно Алеко стана жертва на своя герой и затова ние, неговите потомци, е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха – там, където Щастливеца намираше щастието", допълни Радев.

По думите му българската планина освен красива е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра, каза още Румен Радев.

Илияна Йотова заяви от своя страна, че Алеко Константинов се е борил с пороците, с които и те като президент и вицепрезидент също се борят – корупцията, малодушието и предателството.

"За съжаление, над 100 години по-късно неговите пътеписи, неговите разкази и герои, като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пишеше за изборите и за злоупотребите, сякаш пише за това как ГЕРБ прави избори", каза още Йотова.

Тя съобщи, че днес с Радев посвещават своята кампания на българската природа, защото не искат повече бетонни хватки.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

626

До Чудно

преди 1 месец

Напротив - много направи той, ще го запомним с... мноогото лоши неща, коиито направи за България !

625

факт

преди 1 месец

Черни връх, черни сили, черни мисли навяват...

624

Води ни

преди 1 месец

Към нови черни върхове и също толкова черни бъднини !