Снимка: БГНЕС

Партиите на промяната трябва да работим заедно, като, разбира се, няма как да минем без БСП. Според социолозите пак се получава картина на дисперсия на гласовете, така че не вярвам някой да има 121 депутата. Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" пред bTV.

Зайкова добави, че не се доверява напълно на социологическите проучвания за нагласите на българите за предстоящите избори.

"Миналия път ни даваха трето място, пък ние излязохме първи. Не, че не вярвам на социолозите, но сигурно стъкмяват нещо", каза тя.

Според нея народът е показал ясно, че иска промяна, а партиите трябва да работят заедно, без повече избори, но политиците не са послушали.

"Ние казахме на нашите колеги от ДБ, ИБГНИ и БСП: "Колеги, ние нямаме болшинство, ще направим правителство в малцинство, та ако сбъркваме,вие да поемете щафетата и да сте чисти - съгласни ли сте да седнем и да говорим за приоритети и политики, които ще се осъществят?". Когато седнахме на експертно ниво просто нямаше проблем, дори и да имаше различния. Изведнъж обаче казаха, че няма да ни подкрепят", обясни кандидат-депутатът от ИТН и добави, че очаква диалогичност в бъдещия парламент, защото врагът е "ситемата на крадене на ГЕРБ".

От ИТН обаче няма да преговарят с останалите партии преди изборите.

Мика Зайкова коментира и мотивите си отново да бъде кандидат на "Има такъв народ", а всичко се крие в това, че изпитва срам, тъй като нейното поколение е позволило "каймакът на утайката" да изплува и да управлява държава.

"Работата на депутата не е само да гласува закони, а и да помага не само в региона, от който е, но и в страната си. Затова започнах нещо, което искам да доведа докрай в Смолян, откъдето се кандидатирам. Районът е прекрасен, там хората са бедни, но са толкова добри и с широки сърца", каза тя.

Според Зайкова твърденията за висока инфлация и задаваща се икономическа криза у нас са преувеличени.

"Нашите експерти разработиха 18 мерки и ги прилагат, но според мен в България повече е спекулата, отколкото е проблемът с цените", заяви тя.

Кандидат-депутатът смята, че трябва да бъдат построени още 2 реактора в АЕЦ "Козлодуй", защото "както и да се напъват всички зелени, няма да минем без атомна енергия".

"Не наричайте българите антиваксъри, те просто загубиха доверие в институциите, но как да не загубиш доверие? Знаете, че в нашите редици е проф. Андрей Чорбанов, който създаде българска ваксина, но държавата не го подкрепи и той не може да я довърши докрай", коментира тя и настоящата COVID ситуация у нас.

Коментари Напиши коментар

87

Русенец

преди 1 месец

Точно антиваксъри сме българите. Какво, ние ли сме по умните от германци, французи, италианци, датчани, норвежци. Ние ли сме най-умната нация в Европа - шикалки. Чисто и просто докато имаме такъв политически елит като президента Радев, Стойча Кацаров, Тошко Йорданов - за това ще се разболяват по 5000 души и ще мрат по 200 за денонощия. Срам. ПОЗОР. Твърдо за зелените сертификати

86

АК-47

преди 1 месец

Ами, госпожо, как да ги наричаме... 80% са антиваксъри, няма нищо чудно, и здравният е такъв, какво очаквате. А президентът кога на събирания сте го виждали с маска. Не съм почитател на ГЕРБ, но сега положението при тези управляващи е трагично, нищо смислено не правят. Отдавна са изпуснали положението. И кметицата на София да не ми говори, че има контрол. В мол Парадайз в неделя беше буквално наводнено от непълнолетни без маски, а охрана на входовете, ако изобщо я имаше, не им обръщаше внимание.

85

И още нещо

преди 1 месец

Майка Зайка не ѝ ли омръзна да ходи по телевизиите и да говори глупости! Веднъж се отказа от ИТН, сега пък ги защитава! Зайке махни се от хоризонта и не вярвай на социолозите , а на машинките! Не беше ли явно, че три дена след изборите натъкмяваха резултатите, докато избутат ИТН на първо място! Е, сега има други за бутане непред! Вие си изиграхте ролята и се осрахте! Прибери се в дома си и по-малко се показвай, че ни омръзна да те гледаме!