Снимка: БГНЕС

БСП предлага 7 конкретни решения за най-важните проблеми в държавата. Това написа във Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Сега трябват конкретни и работещи решения, а не лозунги и клишета. Следващият парламент и правителство ще бъдат подложени на двойна преса - отвътре и отвън.

Отвътре заради растящите цени, срив на предприятия и невъзможност хората да си платят сметките.

Отвън - да се пусне Република Северна Македония на всяка цена в ЕС и да се даде зелена светлина за навлизане на джендър идеологията и свободата всеки да си самоопределя пола.

За тази отвътре - трябват политици с конкретни решения, за тази отвън - държавници със силен характер и смелост да защитим националния интерес, Конституцията и българските традиции.

Отговорите на тези въпроси от кандидатите за НС би трябвало да бъдат ориентир за избора на българските граждани, а не клишета, лозунги и пиарски акции. Някои партийни лидери отсега редят кабинети, инженерстват извън своите партии, раздават постове. Да не бързат. Преди това да заявят позициите си.

Ето нашите:

1. В помощ на семействата и българския бизнес

- намаляване ДДС на основни храни от 20 на 9%

- намаляване ДДС на енергоносителите от 20 на 9%

- свръхпечалбите на производители и търговци на ток се преразпределят справедливо на семействата и предприятията, благодарение на които са натрупани

- на енергийно бедни семейства се осигуряват по 200 киловатчаса безплатно от държавата

- драконовски мерки против спекулата и всеки, който използва ситуацията, за да трупа милиони за сметка на изнемогващия народ, да си получи наказанието

2. По отношение на външния натиск

- РС Македония не може да стане член на ЕС за сметка на българския национален интерес, история и внушавайки омраза и дискриминация спрямо хора с българско самосъзнание

- Борба срещу насилието над жени - да е с всички средства, но джендър идеология и политики срещу семейните ценности - не. Това противоречи на българската Конституция, на българската народопсихология и българските традиции.

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимендо 21 - то всичките партии са сателити на БКПБСП - ясно еСДС тях ги създадоха хора като Воденичаров, Слабаков и т.н. На Костов жена му е партиен секретарЦаря - беше в съдружие с БСпот царя се пръкнаха разни таралежи -маралежи и Герб. Бойко още не си е подал книжкатаДПС - създаде я Луканов.Мая Манолова - отцепи се от БСП

37

Анонимен

преди 1 месец

Тук не са представени и 7-те решения, а само първите 2?

36

откривател

преди 1 месец

Открихме топлата вода!