“Червените линии“ на ИТН не са се променили. Парията няма да влизат в разговори с тези политически сили, които олицетворяват системата като нефункционираща и порочна, обяви в ефира на Bulgaria ON AIR  Ивайло Вълчев.

"Няма как да влезем в разговори с "архитектите" на тази система.  Нямаме общо с ГЕРБ и ДПС относно принципите как да се строи една нова система, която да функционира в полза на хората, а не да обслужва части интереси. Не мислим, че имаме какво да си кажем с ДПС и ГЕРБ", коментира още той.

"Всеки българин по света трябва да може да гласува и да го прави лесно, без ограничения. Това условие е важно. Ще се радваме да има хора от другите политически сили, които да разсъждават като нас. В 21 век виждаме борба и мнения за това колко е хубаво да има само хартиени бюлетини. Времето, в което живеем, ни дава възможности да се случи едно защитено и сигурно гласуване по електронен път", посочи бившият депутат от ИТН.

А в лицето на БСП, от ИТН са видели партия, която е готова да отстъпи от собствени принципи, които е поставила, за да бъде кооперативна и да прояви разбиране по много от проблемите.

Още по темата
"Бяхме изненадани по време на разговорите с БСП в този парламент, тогава когато ние бяхме наред да предложим правителство. Може би има на каква основа да стъпим и за едни бъдещи разговори", уточни Вълчев.

“Основа за разговори и общи принципи с "Продължаваме промяната" имаме. Зад красивите думи на Петков и Василев не съм видял срок и отговорник. Те изповядват идеи, които са много близки до нашите", каза още той.

А относно казуса с Кирил Петков и двойното му гражданство, Вълчев уточни, че няма как отговорността на един човек да бъде пренесена върху цяла партия.

"Отговорността е персонална. Ако една организация застане с тежестта на своето ръководство зад някого, който е сгрешил, тогава е друго", заяви той. И добави, че според него, ако президентът Радев е имал подобна информация,

Вълчев изтъкна, че нямат свой кандидат за президент, тъй като в Радев виждат човек, който на поста си, върши това, за което е избран.

"В едни важни за държавата моменти той взе страна на идеи, които ние смятаме за правилни. Взе страната на хората, които бяха на площада. Тогава там първи се показаха несъгласните, различните, а той застана на тяхна страна", заключи Вълчев.

Коментари Напиши коментар

56

До Калина

преди 1 месец

Слави 30 дълги, продължителни и много скучни години беше аватар на БСП. Така че и двете партии са от една кучешка майка засукали.

55

Калина

преди 1 месец

А какво общо имате от ИТН с БСП? С най-старото статукво и с ченгетата зад РРадев? Май там ви е общото.

54

Анонимен

преди 1 месец

до анонимен 45 ;Ха , интересен е тоя Слави - уж поръчан и платен от Радев ,според теб (ти сигурно куфарчетата им носеше) , а пък пристана на ГЕрП !? Да му се неначудиш ...