Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има такъв народ" никога не са имали намерение да създават работещо правителство, което не е отговорно в ситуация като сегашната, когато сме в пандемия, инфлация, растящи цени на всичко, смята лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него най-важният резултат от предстоящите избори е партиите да излъчат нормално работещо правителство.

"40% от избирателите на ВМРО не излязоха да гласуват, затова предишните избори бяха неуспешни за нас. Грешка беше да се коалираме с Марешки и Симеонов. Доверие лесно се губи и трудно се възстановява", заяви още Каракачанов пред Nova News.

Той припомни, че ВМРО винаги са били с ясна позиция по важни въпроси.

"Българската енергетика трябва да бъде много добре планирана. Вятър и слънце не могат да компенсират затворени мощност. Зелената сделка означава фалит на въгледобивната промишленост, само за да се харесаме на някои европейски бюрократи. Трябват ядрени мощности и отлагане на Зелената сделка", убеден е патриотът.
Той смята, че трябва да има диалог между всички партии, които да се съгласят по определени приоритети, за да се възстанови и работи държавата.

Вчера ВМРО внесе жалба във ВАС с настояване да се постанови промяна на решение от 12 октомври за регистрацията на кандидата за вицепрезидент Мария Касимова - Моасе. Красимир Каракачанов се позова на Конституцията и на интервюта на Моасе, от които ставало ясно, че тя не е живяла в България през последните 5 години. Според него съдът трябва да се произнесе дали е спазен принципът за уседналост в случая.
"Вървим напред с нашата кандидатпрезидентската двойка доц. Милен Михов и Мария Цветкова, стремим се те да бъдат максимално подкрепени. Останалите кандидати не отговарят на много въпроси", каза още лидерът на ВМРО.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 месец

ИТН са нещастници!!

26

Не знам

преди 1 месец

защо въобще се дава трибуна на "шкембе вАеводата"? Кви 40%? Ква "ясна позиция"? Отдавна никой не ви брои за сливи! Това което да направиш за партийката си, е да се метнете на еди файтон всичките членове и... към бунището... на историята.

25

брей ,бре !?

преди 1 месец

То пък герб с КараЧанаков ''управляваха'' !Резултат: България най-бедна и най корумпирана държава , НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС , ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ .На това ли му се вика ''УПРАВЛЕНИЕ'' ? ИТН искаха да управляват НА ЧИСТО , но Ристо , Мая, Дончева и Нинова се уплашиха от предложеният за Премиер , който каза , след като го питаха няколко пъти , какво ще прави :"Няма да има прошка , нито за БСП , нито за герб , нито за Мая , Дончева и Ристо , АКО СА ПРЕСТЪПИЛИ ЗАКОНИТЕ''.