Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на 14 ноември, заяви Тома Биков пред Нова телевизия.
„Ние се опитахме и на 4-и април. Опитахме да водим ефективни преговори, тогава „Демократична България” и „Има такъв народ” отказаха изобщо да говорят с нас”, добави той.

Биков коментира и последните данни за електоралните нагласи от проучване на „Алфа Рисърч”, сочещо, че ГЕРБ ще бъде първата сила в Народното събрание. Коментарът му е за  данните от изследване, което е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021 г. от Алфа Рисърч и се реализира със собствени средства от агенцията Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Още по темата

„Тези данни са моментна снимка, те не са изборен резултат. Ако имаме такъв тип разлика, ще се опитаме да съставим коалиционно правителство. При такава разлика, въпреки че тя не е малка, очевидно няма да имаме пълно мнозинство”, уточни представителят на ГЕРБ.

Той обясни, че в момента няма как да даде конкретен отговор с кои партии може да се случи коалиционното правителство. „Това проучване показва една тенденция - срив на партиите, които отказаха да поемат отговорност. И запазване на позициите на онези формации, които имаха готовност да влязат в управлението. Това трябва да бъде поучително за поставящите червени линии”, смята Биков.

Изследването, което коментира Биков е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица. Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.
 

Коментари Напиши коментар

45

Недоразбрал

преди 1 месец

Ей го,колкото по гласувам срещу ГЕРБ,толкоз по богат ставам!Заплатата ми става стотици хиляди лева,но аз не съм щастлив,щот не било хубаво,ама никак да си милионер,при Жан или при Грипена!Що тъй ставам кат оня шивач дет си шиел панталон и си викал,кат мен,мам ка му и плат колкот по го режа,по къс става,Що ли?!Щото *** ГЕРБ е единствената партия с християнски принципи и това,че плюете по нея е като да плюеш по су ратя си!Исус каза,че той е пътя,истината и живота!Това важи и за ГЕРБ,Анадънму?

44

Недоразбрал

преди 1 месец

Големи сладури са 85%вите дето пъплят по сайтовете и плюят по ГЕРБ!Веднага да ги вкарали в затвора за безобразията които натворили?!Ами да попитаме църковната общност що за безобразия натвори ГЕРБ та възстанови десетки манастири,стотици църкви и джамии.Оправи трудовия стаж на духовните лица?!Или пък що за безобразия натвори за учителите като им дигна двойно заплатите?Има ли по голямо безобразие да превърнеш България в прекрасна средностатистическа държава от ЕС?!Явно според му жиците няма?!

43

А патерици?

преди 1 месец

Коалиция, но патерици за ГЕРБ вече няма. С около 60 депутати, (и евентуално около 30 от ДПС) накъде? Най-много да имат честта пак да върнат мандата. Предният път, когато го върнаха веднага, президентът Радев им каза "Благодаря за улеснението". Нека им благодари още веднъж за същото - няма лошо.