Снимка: БГНЕС

Без значение дали ноември ще бъде май, търси се всъщност наследник на Борисов. Това е обобщението на Калоян Велчев. Той напомня: какъвто и да е изходът от изборите, нито Радев, нито Борисов ще ни управляват.

Изводите са от новия формат на "Галъп интернешънъл болкан" – агенцията се допитва до млади изследователи за анализи за бъдещата политическа битка за избор на парламент и президент. Много от младите политолози и социолози са все по-често са на телевизионния екран. Проучването е публикувано на страницата на "Галъп".

Мненията за предстоящата кампания са полярни: от гладиаторска битка, както я нарича Дария-Лора Дачева, до срамежлива кампания – както я определя социологът Юлиана Гальова.

Още по темата

Залогът на парламентарните избори пък е какъв процент ще постигне формацията на Василев и Петков, казва още Теодора Йовчева. Те могат да се окажат в позицията на king makers. Влогърката Флора Стратиева обаче вижда и уникален шанс за „партиите на статуквото“.

Тази кампания ще е сива и тягостна и ще се води с неохота. Тя ще падне в сянката на надпреварата за президент, допуска Марио Русинов. Че президентската кампания може да потопи парламентарната, пише и Марая Цветкова. Атанас Радев напомня също, че България и бездруго е в перманентна кампания. Иван-Асен Иванов дори нарича предстоящата кампания банална.

Иванов пише още: "Предстоят ни поредните избори, при които за слабите оценки на политиците, поправителен изпит ще трябва да държат гражданите. Тази злощастна размяна на ролите, диктувана от неадекватността на повечето партийни сили, е основният генератор за отчуждаването и отегчаването на избирателите от политическия процес у нас“.

На противоположно мнение е Лидия Даскалова: очаквам да бъдем свидетели на най-яростната предизборна кампания от всички, провели се през тази година. Яница Петкова пък директно обобщава: 1. Всички участници ще твърдят, че ще водят по-скоро положителна кампания. 2. Всички участници ще водят отрицателна кампания.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase