Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До 17 часа ЦИК ще приема  подписите за издигане на кандидати за президенти и вицепрезидент, събрани от Инициативни комитети.

Документи вече внесоха от Инициативния комитет, който подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, както и от Комитета, който издига проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Подписи днес ще представят от Инициативния комитет зад Лозан Панов.

Предизборната кампания започва след три дни.
 

Също днес - до 17 часа, Районните избирателни комисии ще регистрират кандидатдепутатските листи за изборите на 14 ноември.

Предстои ЦИК да направи проверка дали издигнатите за депутати отговарят на изискванията на Изборния кодекс, включително дали не фигурират в повече от две листи и дали са само с българско гражданство.
 

Коментари Напиши коментар

20

Голям срам!

преди 1 месец

Ана Заркова - дъщеря на генерала от ДС Леонид Кацамунски - втора в инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Радев. 45 години не им стигнаха, после още 32 се правиха на светци, а наивниците и глупаците ще гласуват за Радев.

19

Анонимен

преди 1 месец

Някой в президентството, а защо не и Радев трябва да поеме отговорността за назначаването на Кирето като министър. За такива престъпления има сериозни присъди в сериозните държави!

18

Гласувайте всички!

преди 1 месец

Съскащият от злоба радев НЕ трябва да ни разваля повече настроението на всеки празник!