Снимка: Bulgaria ON AIR

Основните играчи в надпреварата на "Дондуков" 2 вече са ясни. Инициативни комитети стоят зад двама от кандидатите с най-големи шансове поне за балотаж - Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. Месец остава до изборите за президент и парламент.

"И в двата инициативни комитета има достойни хора. В този на Радев има хора, които биха застанали зад проф. Герджиков, ако кандидатурата му беше издигната по-рано", заяви проф. Румяна Коларова в студиото на "Денят ON AIR". Тя е част от Инициативния комитет, издигнал номинацията на проф. Анастас Герджиков за президент.

Според Васил Василев от ИК на Румен Радев не е важно толкова кой прави номинацията, колкото качествата на кандидата.

"И в двата Инициативни комитета има почтени, сериозни и влиятелни хора. Важно е какво показват кандидатите за президент. Румен Радев оглави протеста миналата година. Това е основният плюс, с който той влиза в надпреварата. Промяната се дължи в огромна степен на двойката Радев-Йотова, които оглавиха недоволството на хората. Надявам се с това да спечелят изборите. Българите искат промяна", заяви Васил Василев пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Коларова контрира, че сегашният протест има разрушителна сила, която Радев не може да овладее.

"Протестиращите не говорят за приоритети, там има омраза, целта е да се унищожат партии. За да се движи една държава напред, трябва да има съгласие и консенсус по определени теми. През последните месеци виждаме как служебното правителство катастрофира пред най-елементарни ситуации като тази с кораба - това е скандално", заяви проф. Коларова.

"Случаят край Яйлата е следствие на лошото управление на "Морска администрация", назначена от правителството на Борисов", отговори на критиките Василев. Според него партиите в България са "склерозирали" и затова не могат да издигнат партийни кандидатури.

А проф. Коларова определи Радев като алчен за власт човек, който не осъзнава отговорността, която следва.

"Той акумулира цялата власт в държавата, но тя носи и цялата отговорност. Радев сега отговаря за действията на служебното правителство. В два поредни парламента той не успя да генерира градивен процес, той създаде хаос. Радев олицетворява омраза и конфликт", смята Коларова.

Василев посочи, че държавата има нужда да смачка корупцията, а проф. Коларова - че страната има нужда от реформа и консенсус, която да гарантира устойчивост, а не от омраза и изчегъртване.

Коментари Напиши коментар

67

Изневяра? Никога!

преди 1 месец

Язък ина Коларава че е внучка на Васил Коларов- великият син на Българската Комунистическа Работническа партия и един от водачите на първото в света антифашистко въстание-което й е дало силната подкрепа за приемането й в Университетските програми на БКП Днес тази внучка е в съзаклятие със сатаната и позора. Внучке-спомни си домашните си съчинения за силата на комунистите и светлия лик на дядо си. лоши хора са те издирили и покварили. но комунистите ще ти простят акосеогъзиш и поемшаналновъздух

66

Ташунко

преди 1 месец

Мдаааа! *** вече е мъртва история ! България ще се освести, че знанието е по-добро от мизерията на коня с капаци !

65

Фигурантски щаб

преди 1 месец

милиционер, роднина, милиционер, роднина -от тях 27 бр. пенсионирани агенти на ДС