Снимка: БГНЕС

В момента не може да се каже кой ще е победителят от президентския вот. Това заяви Георги Първанов, предаде БГНЕС.

„България няма друго бъдеще за нашата енергетика без АЕЦ „Белене“, без сериозно развитие на газовите връзки с доставки на сериозни количества газ и за България, и за съседите, т.е. да печелим от транзита. Всякакви други експерименти обричат енергетиката и от там икономиката“, каза Първанов.

Бившият президент коментира настоящата предизборна кампания за държавен глава, в която наблюдаваме, че основните кандидати са издигнати не от партии, а от инициативни комитети. Такива са случаите и с действащия президент Румен Радев, и с кандидата подкрепен от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков.

„Изпробвал съм и двата варианта. Бил съм и партиен кандидат, и на инициативен комитет. Зависи от конкретния момент. Не е грешка и не е обидно към партиите, ако кандидатът се яви с един авторитетен инициативен комитет. При положение, че зад кандидата и инициативния комитет застанат и сериозни партии“, заяви Първанов.

Според него по-важно е как ще премине самата предизборна кампания, какъв дебат ще има.

„В дискусиите ще видим кой колко струва. Там ще предопределим нашия вот“, каза Първанов и добави: не бих казал, че е ясно кой е победителят.

Коментари Напиши коментар

37

луна

преди 1 месец

президент, слънчо - вице

36

Бай Гроздан

преди 1 месец

Много е дипломатичен,но в каква обстановка спечели първият си мандат самият той?На повечето им бе писнало от Костовото управление,а то продължи само 4 години.Народът претръпнал реагира 2013 с протести за сметките за ток и инфлацията,но сега искат нещо друго и то е смяна на управляващите,така че според мен е ясно.

35

До УБИЕЦА НА ЛУКАНОВ

преди 1 месец

Докторите от Карлуково казаха, че няма да те бият. Ти само се върни.