Снимка: БГНЕС

„Българско лято“ няма да участва в предсрочните парламентарни избори на 14 ноември с партия – мандатоносител.

От партията протестират срещу решението на Върховният административен съд, с което магистратите отхвърлиха жалбата им по повод решението на ЦИК от 29.09.2021 г. да не допусне явяването ни на предсрочните парламентарни избори с формална причина - липса на банкова сметка.

„Този акт представлява поредното и до този момент най - безпрецедентното  погазване на Конституцията и правовия ред в новата история на България“, казват в позицията си от „Българско лято“. 

Още по темата
„Налага се също да припомним, че не включването на ПП ГП "Българско лято" в санкциите по закона 'Магнитски' в САЩ е причина за отказа от регистрация на изборите, а Решението на Министерския съвет в България. Решение, което е атакувано пред същия този Върховен Административен съд от партията и по тази причина спряно до произнасянето на съда.

Факт, който очевидно няма никакво значение, но създава правен парадокс.

Де юре, българските институции възпрепятстват политическото представителство на десетки хиляди български граждани в разрез със собствените си закони, заради някакъв закон на една чужда държава и някакъв списък, който действа на територията на същата чужда държава, която не е член на ЕС“, казват още от партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase