Снимка: БГНЕС

„Демократична България” ще даде политическа подкрепа за кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов и Мария Кисимова-Моасе. Това заяви Антоанета Цонева от ДБ. Пред националната телевизия тя посочи, че очаква силно и смислено състезание за "Дондуков" 2 на 14 ноември.

Официално крайният резултат от гласуването в обединението ще бъде обявено в сряда, но Цонева подчерта, че няма как ДБ да не покрепят Панов, в чието лице виждат мощния отпор срещу модела, създаден от Цацаров и Пеевски и подкрепен от Борисов.

Лозан Панов е много ясен пример за това какво означава да противостоиш на този модел. Той отговаря на идентичността на тази общност, заяви още Цонева.

И тримата водещи кандидати (Румен Радев, Анастас Герджиков и Лозан Панов - бел. ред.), които се очертават в момента, трябва да защитят своите позиции пред обществото. Така, че хората ще имат избор. Големият разговор за това как ще бъде реформирана съдебната система, как ще бъдат реформирани другите публични институции ще бъдат на вниманието и на тримата кандидати. И мисля, че действително този път ще има сблъсък и хората ще имат силна мотивация да се включат в изборите, коментира Цонева.

Тя бе категорична, че България ще бъде управлявана по коалиционен път.

Никой няма собствени избиратели. ДБ се бори за гласа на всеки един избирател и не се притесняваме от "Продължаваме промяната". Ще направим така, че ДБ да получи мандат за управление, заключи Антоанета Цонева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase