Снимка: БГНЕС

„Не бих проявил интерес да участвам в проекта на Кирил Петков и Асен Василев“, заяви в ефира на Нова тв вицепремиерът Атанас Пеканов.

„Не сме говорили по този въпрос до момента. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат изцяло. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и антикорупционната реторика не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат”, коментира той.

Още по темата
Пеканов поясни, че в момента правителството изготвя конкретни мерки за борба с инфлацията и драстичния скок на цените.

„Инфлацията е негативен фактор, но е нещо очаквано във времена на много силен икономически растеж и ниска безработица. Реално тя е страничният ефект от икономическото възстановяване. Големият фактор за нея е не само това възстановяване, но и притеснителите тенденции на световните пазари на енергетика. Такова поскъпване на тока има не само в България, но и в цяла Европа”, коментира вицепремиерът.

Той подкрепя идеята за помощи и компенсации за бизнеса. А в момента се търси начин, по който да се помогне на ощетените.

„Мерките срещу корупцията са важни. Трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона. Но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот”, заключи Пеканов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase