Снимка: БГНЕС

123,8 млн. лева ще струват предстоящите избори, става ясно от план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 г.

Правителството я одобри със свое постановление, прието неприсъствено, съобщиха от пресслужбата на МС.

Общите разходи са разпределени за два тура на изборите, предвид допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура.

Разходите по подготовката и произвеждането на изборите са за сметка на държавния бюджет, по приета от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната избирателна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден.

При необходимост след сключване на договор за доставка на допълнителни устройства за електронно машинно гласуване ще бъдат осигурени необходимите допълнителни разходи за целта по бюджета на Централната избирателна комисия.

При вземане на решение от страна на ЦИК за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, правителството има готовност да осигури необходимите за целта допълнителни средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase