Снимка: БГНЕС

Мая Манолова, лидер на гражданската платформа "Изправи се. БГ", поиска  предизборен съюз между коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме", обединението "Демократична България" и проекта на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев.

Още по темата
Тя заяви в интервю пред БНР, че едно такова обединение трябва да се стреми към управление на държавата.

"Отправям публично този призив към Христо Иванов и към Кирил Петков и Асен Василев за обединение на промяната, която да бъде първа политическа сила в следващия парламент, да има правителство на промяната", каза Манолова в предаването "Политически Некоректно".

Според нея е време партиите да преглътнат егото си и да се участва в следващите избори с перспектива за българските граждани. Манолова бе категорична, че със сигурност нейната формация ще прескочи парламентарната бариера.

Сред потенциалните си нови партньори Мая Манолова не посочи партия "Има такъв народ", която до думите ѝ "има други планове".

Манова коментира и работата на Комисията за ревизия, която по думите й е "една от малкото временни комисии, които завършиха и с доклад работата си, с изводи и препоръки".

"Имаше разкрития по същество за огромни злоупотреби, като на първо място това беше в дружествата по енергетика заради скока на цените. Ние направихме нашите препоръки", каза още Манолова.

Според нея има нужда от нови играчи на политическата сцена, на по-важното е кои от формациите на промяната "наистина искат да демонтират мафиотския модел, кои искат съдебна реформа".

Коментари Напиши коментар

294

Анонимен

преди 3 седмици

Опъзит Народният Зговор е в ръцете на Борисов, Нинова и Трифонов. Останалото са шнорхели, тролери и асансьорища в полето

293

Анонимен

преди 3 седмици

Майче къде сега Ше си закачиш сливата!

292

Асен

преди 3 седмици

Демократична България сега ще им дръпнат целия объркан и без това електорат!