Снимка: БГНЕС

Бившият председател на 44-то НС и депутат в пет парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева не влиза в новото Народно събрание.

Караянчева беше водач в листата на партията в Кърджали, където ДПС печели четири мандата, а петият отива при ИТН.

Лидерът Бойко Борисов коментира обаче, че следващият път ще я изберат.

Самата Караянчева също коментира в пост в социалната мрежа, че "не се знае дали няма скоро пак да ни се наложи да ходим да гласуваме" и "да се захващаме за работа".

"Искам не просто да благодаря, но и да изкажа дълбокото си уважение към нашите съмишленици в област Кърджали, които не се поддадоха на заплахите, на изнудването и невероятния натиск, който им бе оказан. Те излязоха да гласуват с достойнството на свободни хора. По време на изтеклата предизборна кампания нашите симпатизанти бяха жертва на политически тормоз, невиждан след 1989 година. Невинни хора бяха арестувани заради това, че имали плакати на ГЕРБ в колите си. Бяха разкарвани с белезници и държани в ареста без отправено обвинение. Искаха да ни прекършат. Не им се получи. Уверявам Ви, че с всички, които си позволиха да арестуват незаконно и да тормозят граждани по политически признак, ще се видим в съда. България все още е свободна и демократична държава", написа тя.

Караянчева благодари и на структурите, които са работили по време на кампанията и посочва, че "със или без мандат, ГЕРБ остава най-силната партия в региона след ДПС".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase