При 100% обработени протоколи от Централната избирателна комисия обявиха, че първото място на предсрочните парламентарни избори е за "Има такъв народ". Партията на Трифонов получава доверието на 24% от избирателите.  

Победителят след изборите е ясен, неясно остава дали той ще успее да управлява. Втората политическа сила – ГЕРБ, няма да подкрепи кабинета на "Има такъв народ", обяви Бойко Борисов. Подкрепа отказа и БСП.

Според социолога Първан Симеонов липсата на диалог е проблем. Затова било крайно време шоуменът Слави Трифонов да започне да разсъждава като политик.

Още по темата
"Трифонов се вкарва в тежка ситуация. И то с един привидно хитър ход. Силен хитър ход, само че ход като от книга-игра. Това е убеждението, че политиката е игра и в тази игра едни опитни сценаристите могат да се оправят, ама не е така. Политиката не е мениджмънт. Политиката е компромис до компромис", уточни още той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Със или без кабинет, Слави Трифонов е в печеливша позиция, категоричен е социологът Юрий Павлов.

"Той използва един ход, който може да се окаже много успешен. Каквото и да изберат, не е добро, защото подкрепата за такъв кабинет, дадена безусловно, ще им донесе негативи пред техните избиратели. Но вероятно отказът да го подкрепят ще им донесе още повече негативи", заяви Павлов.

Големият въпрос обаче остава – как ще гласува пленарната зала при представянето на кабинета на ИТН.

"Тези математики стоят на дневен ред - въпросът е, ако ГЕРБ го подкрепят, ако ДПС го подкрепят - какво ще направи - ще откаже ли подкрепата?! Народът тези неща ги разпознава. Ако с някаква математика мине правителството, то ще се разпознае", добави Симеонов.

Най-неблагоприятният сценарий, според анализаторите, е да се тръгне към нови парламентарни избори - трети в рамките на една година.

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 2 месеца

В днешния брой на сайта е публикуван резултатът от изследването на преобладаващата част на гласувалите за ИТН. Оказва се, че това са юноши и млади хора на възраст 18-30 години с ниско образование. Тъкмо те са се мобилизирали на вторите избори и заедно с тези с ниско образование от САЩ и Западна Европа са допринесли за победата на ИТН. На техните гласове е разчитал Тошко Й. и повикът му беше "избори до дупка". Само че младите хора са леекичко мързеливи и не смятат да гласуват за ИТН трети път.

55

До Вс. Политици

преди 3 месеца

Опичайте си акъла! Не изпробвайте търпението ни! Този процес е бавен, но "кипне" ли веднъж "народната любов" няма спиране. Ще има тояги по главите!

54

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 месеца

АМИ ЩОМ ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ Е "ИГРА" ИЛИ "ШОУ"....КАКВО ИМ ПЕЧИ НА ГЕРБ И ДПС , ДА ПОДКРЕПЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЛАВИ??!АЗ....НЕ ВИЖДАМ КАКВО ТОЧНО ЩЕ ЗАГУБЯТ....ХА,ХА,ХАААААААААААА...НАПРОТИВ!!!!!