Снимка: БГНЕС

Няма да подкрепим правителство, което не разговаря с нас, каза пред БНР Георги Кадиев от "Нормална държава". Партията се яви на изборите в "БСП - Коалиция за България".

Още по темата
"Това не е нормално, седим на 2 метра един от друг в парламента. Няма официални преговори, коалиционни, прозрачни, на които да се договаря програма и участие в правителство пред очите на всички", коментира още той.

Кадиев ще настоява коалицията да не подкрепи правителството на ИТН.

"Които и да бяха лицата, начинът, по който беше предложено правителството, е несериозен. Политика не се прави така, а като се говори с другите", посочи той.

Кадиев прогнозира, че правителството на ИТН няма да мине, освен ако ДПС и ГЕРБ не гласуват за него.

"Ако мандатът дойде при нас, ние трябва да направим това, което Слави Трифонов не направи - да извадим 10 точки на масата, да поканим партиите на преговори и да се опитаме да съставим коалиционно споразумение, в което има равностойни партньори", смята той.

Лидерът на "Нормална държава" изрази мнение, че приоритетът на ИТН за приватизиране на Българската банка за развитие е грешна идея, а изграждането на магистрали е по-удачно с европари, отколкото на концесия - друго предложение на ИТН.

Коментари Напиши коментар

31

Пак по опорката?

преди 1 година

До Таня: никой не се е редял на опашка при "учиндолската мутра". А за подкрепата: За да получат ИТН подкрепа, трябва първо да я поискат. След предните избори БСП им предлагаше подкрепа без коалиция и срещу политики, които те сами обещаваха. Имат време да си помислят.

30

Таня

преди 1 година

Е ,защо да не го подкрепите бе Кадиев? На опашки се редяхте при учиндолската мутра да изливате тонове помия срещу Борисов ,а сега няма да го подкрепите?!Я се дръще по отговорно

29

w

преди 1 година

Този кабинет може да мине само с гласовете на ГЕРБ-СДС и ИТН. Към момента вече никаква друга конфигурация не е възможна. Възможно е с мандат на ИТН, възможно е с мандат на ГЕРБ-СДС. ДПС няма как да се вреди в цялата схема (малко са). От останалите партии вече се изказаха против.