Как протече парламентарният вот в Гърция?
 
"При нас нещата в общи линии все още се случват. Все още има броене на бюлетини, все още има хора по секциите. Тотална анархия на някои места. Непростимо е след като имаме в една камара секции машинно гласуване, да се чака отново както преди", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Сдружението на българите на остров Крит Петър Анастасов.
 
"Организацията, за съжаление, в държавата е сведена до: Всеки друг ще направи нещо. Гражданите, отдадени изцяло на доброволческия труд, в събота между 3 и 5 часа изгубиха от своето време, за да получат нещата от България", добави той.
 
По думите на Анастасов в момента има една секция, която получава обратно върнати протоколи от ЦИК за корекции. Той намира за абсурдно това да се чака 6 часа за одобрение на един протокол.
 
Той добави, че забавянето може да има връзка с Европейското първенство по футбол.
 
"По-скоро сънародниците ни в Гърция не гласуваха. Гласуваха сънародниците ни от България, които дойдоха да си починат в Гърция. Абсолютно слаб е резултатът в посолството в Солун - 541 гласували. Това е под минимума", уточни още Анастасов.
 
Според него, за сметка на това има повишаване при секциите на местата, където почиват много българи. Анастасов е категоричен, че Гърция е една от държавите, в които има една от най-ниските избирателни активности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase