"Има такъв народ" изпреварва ГЕРБ по последни данни на "Галъп Интернешънъл". Ще доведе ли този изборен резултат до промяна в България?

Още по темата
"Хората искат промяна на ангро и ако питате някого в какво конкретно се състои тя, трудно ще получите отговор. Промяната се насочи към това, че никой вече не иска ГЕРБ да управлява. Но промяната трудно ще дойде от хора със старо политическо минало", заяви лидерът на ПП "Глас народен" и фронтмен на легендарната група "Хиподил" Светослав Витков пред Bulgaria ON AIR.

Според него българите искат месии, които обаче нямат нямат склонността да помагат на народа си. Той определи лидера на ИТН Слави Трифонов като "колеблив човек, избягал преди битката".

"На едни следващи избори - които смятам, че предстоят много скоро - на тези избори ще си получи реално гласовете от това, че не беше политически активен и коректен", категоричен е Витков.

Фронтменът на "Хиподил" смята, че ако от ИТН приемат подкрепата на БСП или ДПС, сформираното правителство няма да е устойчиво.

"Непоносимостта към ГЕРБ много бързо може да се превърне в непоносимост към ново правителство, особено такова, което няма ясна програма. Ако някой знае програмата на ИТН, да ми я каже, защото така и не я научих", изтъкна той.

Светльо Витков очаква "избори до дупка, докато ГЕРБ не паднат".

"Лека-полека ще паднат, ако има служебно правителство още половин година. Това ги чака и другите партии. Това са хора с дълго политическо минало - те не могат да променят нищо. Играта на ГЕРБ ще бъде заменена с подобна игра, но с други лица, а кражбите ще продължат", завърши лидерът на ПП "Глас народен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase