Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок от предишните избори и ще подходят много по-конструктивно и по-отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите.

Още по темата

Това заяви президентът Румен Радев на въпрос очаква ли новият парламент да състави правителство. Държавният глава гласува в  в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще, за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове, обясни Радев.

Той призова българите масово да излязат да гласуват. Защото това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да ги направим - всеки един от нас, с нашия глас, каза държавният глава.

Радев поздрави всички служители на МВР за превенцията и профилактиката най-сетне да се справят с "уродливото явление на българската демокрация" - купения вот.

Политиката на България спрямо РС Македония не зависи от това кое правителство ще е на власт, зависи да имаме открит конструктивен диалог и той да се води в една от двете столици – София или Скопие, а не в Брюксел, Париж и Берлин. Тук трябва да се разберем между нас си, заяви Радев относно Република Северна Македония.

Ние очакваме нашите приятели и братя от РСМ сами да вдигнат блокадата, тази блокада не е наша. Ние очакваме реални необратими устойчиви резултати в нашите отношения. Очакваме да се променят учебниците, паметниците с техните надписи, музеите, публичните медии, така че да изкореним езика на омразата. Очакваме ясни и решителни действия от вас, каза Радев в отговор на въпрос на македонска медия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар