Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок от предишните избори и ще подходят много по-конструктивно и по-отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите.

Още по темата


Това заяви президентът Румен Радев на въпрос очаква ли новият парламент да състави правителство. Държавният глава гласува в  в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще, за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове, обясни Радев.

Той призова българите масово да излязат да гласуват. Защото това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да ги направим - всеки един от нас, с нашия глас, каза държавният глава.

Радев поздрави всички служители на МВР за превенцията и профилактиката най-сетне да се справят с "уродливото явление на българската демокрация" - купения вот.

Политиката на България спрямо РС Македония не зависи от това кое правителство ще е на власт, зависи да имаме открит конструктивен диалог и той да се води в една от двете столици – София или Скопие, а не в Брюксел, Париж и Берлин. Тук трябва да се разберем между нас си, заяви Радев относно Република Северна Македония.

Ние очакваме нашите приятели и братя от РСМ сами да вдигнат блокадата, тази блокада не е наша. Ние очакваме реални необратими устойчиви резултати в нашите отношения. Очакваме да се променят учебниците, паметниците с техните надписи, музеите, публичните медии, така че да изкореним езика на омразата. Очакваме ясни и решителни действия от вас, каза Радев в отговор на въпрос на македонска медия.

Коментари Напиши коментар

112

Край

преди 10 месеца

Бате и Корни правят перфектно правителство с помощтта на Демократите или на ДПС или на люспи от други.4 години пефектен мандат. После Слави ще си е изяснил точно какво иска и ако е жив може да спечели изборите.

111

Анонимен

преди 10 месеца

Умирам от кеф как всички до един от гласуващите спазват мерките... Никога нема да гласувам!

110

Подмяна

преди 10 месеца

До реалистИзрита дебелия разбойник за да вкара Румен Спецов със 6 тте милиона неплатени ДДС и Бойко Рашков с 19 тте апартамента.