Снимка: БГНЕС

Частични местни избори ще се проведат в община Благоевград и в още 7 населени места в страната през днешния ден. Частичният вот е насочен с укази на президента Румен Радев.

Изборният ден започва в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч. и ще бъде генерална репетиция за машинното гласуване за парламентарните избори на 11 юли.

До избори в Община Благоевград се стигна след като бяха прекратени правомощията на досегашния кмет Румен Томов.

За кметския стол в Община Благоевград се състезават 7 кандидати за кмет: Виктория Каракостова – Нешева от "Демократична България- Обединение“, Стефан Делиов от коалиция „Ние, гражданите“, Цвета Рангелова от "Възраждане", Илко Стоянов от "Има такъв народ". Румен Томов, Людмила Костадинова и Андон Тодоров ще се явят като независими кандидати за кметския стол.

Освен в Благоевград избори днес има и в още 7 населени места - в руенското село Вресово, в село Ракево, община Криводол, село Памидово, община Лесичово, плевенското село Ясен, в село Сърница, община Минерални бани, в Жълти бряг, община Стамболово и в село Цани Гинчево, община Никола Козлево.

Коментари Напиши коментар

20

ЖОРО ИЛИЕВ

преди 5 месеца

До Изборите са МЕНТЕ.КАК РАЗБРА? БАБ ВАНГА ЛИ ВИ КАЗА ?

19

ПЕТЪР ИВАНОВ

преди 5 месеца

До ЛЪЖАТ ВИ НАРОДЕ... И КАК РАЗБРАХТЕ ЗА МАШИНИТЕ ? САМО С МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ИЗБОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ МАНИПУЛИРАНИ, ЗАЩОТО ВСЕКИ ПРЕДСЕДАТЕЛ ,ЧЛЕН НА СЕКЦИОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ МОЖЕ ДА НАПРАВИ СПРАВКА ДАЛИ ИЗНЕСЕНИТЕ ОТ РЕГИОНАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ДАННИ СА МАНИПУЛИРАНИ.

18

СТОЯН ИВАНОВ

преди 5 месеца

До ЛЪЖАТ ВИ НАРОДЕ... АМИ ДА ,ВИЕ ВИЕ ТОЧНО ТОВА ПРАВИТЕ - ЛЪЖЕТЕ .