Председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да могат да гласуват хората, които на 11 юли ще са на почивка в страната и не разполагат с регистриран настоящ адрес в населеното място, категорични са от ЦИК.

Още по темата
Причината -  няма създадена процедура за улеснено регистриране на временен настоящ адрес въпреки направените запитвания на ЦИК по темата към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева пред БНР.

"Законът за гражданската регистрация дава такава възможност. Но редът, по който трябва да се извърши това нещо, е от компетенцията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Избирателите, до изтичане на срока, в който могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес , да могат да регистрират такъв още повече онлайн, защото повечето избиратели, които ще бъдат на море, трябваше да отидат на място в общините, в които ще почиват, за да регистрират този настоящ адрес и едва тогава да могат да подадат, включително онлайн заявление за гласуване по този настоящ адрес“, каза Росица Матева

От ЦИК напомнят, че срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес на предстоящите парламентарни избори изтича тази събота.
 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 месец

Лъжите на Бойко Рашков при Сашо Диков. "Цял живот работих и спестявах..." Дали връстниците му с по една гарсониера вярват?

11

Ясен

преди 1 месец

Всичко това се прави, за да гласуват колкото се може по-малко българи в България и колкото се може повече българи в чужбина, защото на вторите се разчита, че вотът им ще бъде против ГЕРБ. Българите в чужбина нямат понятие какво в действителност се случва тук и искрено вярват в лозунгите на популистите и в топчето на Боримечката. Така много трагикомични детайли от българската история се повтарят и повтарят и животът на нацията изтича безсмислено.

10

Анонимен

преди 1 месец

Да ,и аз както работя на сл.бряг ...проблем че хазаина не плаща данък ,и няма как даде регистрирам ,така е много народ )