Снимка: БГНЕС

За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс, заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му Даниел Митов е бил номинация за премиер в рамките на изтеклия парламент, а сега е възможно отново да е той, но е възможно да е и "титулярът на партията". "Всичко зависи от куп фактори", уточни Дончев.

Според него ГЕРБ не е в изолация, а анализите им показват, че има атомизация на политическия живот, където никоя политическа сила не иска да работи с друга. Според Дончев това е сериозен проблем.

Още по темата
"Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е целите, програмата ти да бъдат реализирани. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали и зачерквали", припомни той.

Относно санкциите "Магнитнски" Дончев изрази мнение, че трябва да бъдат подложени на по-дълбок анализ.

"Ако тук държавата търпи укор, той е, че дневният ред на обществото - това, което се коментира и вълнува хората, не е станало дневен ред на институциите. Дългосрочният ефект е, че всяка политическа сила ще бъде безкрайно внимателна с кои лица работи или включва в своите редици", смята зам.-председателят на ГЕРБ.

Той отчита като комуникационен недостатък това, че партията е допуснала да бъде свързана с посочените от САЩ лица, за което нямало основание.

Коментари Напиши коментар

97

Анонимен

преди 1 месец

Най крадливата шайка на Балканите и в Европа,вместо да очакват дебелият откъм европейското правосъдие,имали вариант за изл. на премиер.Прокуратура,съд,затвор,това ви очаква кърлежи,които 12 години пихте кръвчицата на обикновените българи. Герберската сбирщина са без чувство за вина.***,вие отивате в небитието,не си гласете запарените задници за тук и там.Габровският жонгльор го имах за умен човек,но и той вече е повреден,видно от това което бълва пред определени подкупни ***.

96

Алена

преди 1 месец

Ръбъла -премиер,Лъчо Мозъка-президент,Луна -вице.

95

Я

преди 1 месец

Тоя как се е маскирал.и с маска ще те познаем