На прага на вота: Защо ГЕРБ са притеснени от организацията на изборите?

"Ние тръгваме с нагласата за победа. Притеснение сме за Изборния кодекс, който приеха партията на г-н Трифонов и останалите политически субекти в 45-ото НС, и това, че ЦИК няма да успее да се справи с изборите", заяви Анна Александрова от ГЕРБ/СДС в студиото на "Денят ON AIR".

Тя добави, че е тревожно, че няма алтернативна възможност - ако не се осигурят машини или се случи нещо, да имат хората възможност да избират как да гласуват.

Още по темата
"Това ще доведе до блокиране на секциите, натрупване на хора, изнервяне и отказ от гласуване. Изборният процес трябва да бъде привлекателен", коментира още Александрова.

"В деня на изборите, ако пред секциите има струпване на хора, те ще вземат решение за гласуване с хартиени бюлетини", добави още тя.

По думите ѝ няма дефиниция в закона за непреодолими доказателства, затова ЦИК трябва да я предостави в най-скоро време. "Ако непреодолимо доказателство е, че те не са успели да си осигурят изцяло машинно гласуване, това е опасно", допълни Александрова.

Относно машинното гласуване "в последния момент", тя добави, че всичко това е било целенасочено.

"Това прибързано гласуване на Изборния кодекс, на назначаването на служебното правителство от Румен Радев и начинът, по който то работи в момента - с всичко друго се занимава, но не и с най важното нещо, което трябва да осигури, а именно - прозрачен и честен изборен процес. Това ме води на мисълта, че това беше целенасочено саботиране на изборите", уточни Александрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя изрази притеснение, че може да се допусне манипулиране на вота, както и че целта е била да се въведе служебното правителство, което да управлява по времето на президентските избори.

Относно машините за изборите, тя уточни, че за да се осигури възможност за безпроблемно изцяло машинно гласуване биха били необходими над 15 000 машини.

"Работата на този кабинет и неговото назначение е единствено, за да осигури честни и прозрачни избори, а не да прави равносметка на работата на предходното правителство", категорична е Александрова.

Коментари Напиши коментар

35

баба мара

преди 1 месец

веднага връщате мандата без да се мотаете като на 4 април никои няма да виподкрепи така че спрете с празните приказки

34

Анонимен

преди 1 месец

ГЕРБ-СДС: Тръгваме на избори с нагласата за победа. Вие сте ужасно високомерни и нахални, направо нагли екземпляри.Знаете много добре,че законът Магнитски ви смаза: Пеевски обвинен, политикът, към когото са насочени стрелите на Държавния департамент, е поне 70% ББ. Гешев се чуди как да се разправи с протестиращите пред Съдебната палата и дали Херо Мустафа няма да поиска ограничения за него и защо не- към С.Ц. Позицията ви е на разбити авари. И се заканвате да спечелите изборите. Как и с кого?

33

СССР

преди 1 месец

Къде сте тръгнали Нищожества ,към канала ли.