Днес стана ясно партиите с кои номера ще се явяват на изборите, но коментарите бяха насочени не толкова срещу нумерогията, колкото как ще протече самият вот.

Нашият основен опонент на тези избори ще бъдат хаосът и безвластието, обяви Тома Биков от ГЕРБ след като жребият определи коалиция ГЕРБ - СДС да бъде под номер 5 на изборите на 11 юли.

Той намери символика в числото и напомни на опонентите на ГЕРБ-СДС, че ГЕРБ има 5 победи на парламентарни избори и по думите му предстои шеста.

Още по темата
"Номерът няма никакво значение за нас. Това, което има значение, е, че сме изключително притеснени за организацията на изборите. В момента Изборният кодекс на г-н Станислав Трифонов се превръща в една пародия. Виждаме как служебното правителство на Радев и ЦИК на Радев мислят всякакви начини да заобиколят собствения си Изборен кодекс. Нещо, за което ги предупреждавахме", каза Тома Биков, цитиран от Bulgaria ON AIR.

„Желаем успех на операцията по издирването на българския пилот - модернизацията на армията е кауза за нас“, обяви от своя страна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той коментира номера на "Демократична България" за предсрочния вот на 11 юли – 23.

"Номер 23 е номер, който ще се явим с него. "Демократична България" има ясна кауза, нашите избиратели знаят кои сме. Показали сме последователност, воля да отстоим докрай каузите си", каза още Христо Иванов.

„От БСП не сме нумеролози, 4 е числото на стабилността“, обяви от името на БСП Кристиян Вигенин. Той изрази надежда, че няма да има проблеми с машинното гласуване и прогнозира отличен резултат за левицата.

Водачът на листата на "Демократична България" в Бургас Ивайло Мирчев пък изрази тази сутрин в ефира на Bulgaria ON AIR изрази надеждата да няма нов цикъл от избори.

"Бяхме готови на разговори с "Има такъв народ" за съставяне на правителство, не получихме такава покана, но считаме, че това беше нашата национална отговорна позиция", заяви той.

Според него избирателната активност ще е много по-висока, около 65%.

"Ние сме качили доста подкрепата си, "Има такъв народ" също. Досега не сме били в ситуация да има само машинно гласуване, купувачите на гласове ще бъдат затруднени. Самият изход на предстоящите избори ще бъде изключително неясен", поясни той.

 

Коментари Напиши коментар

123

Пламен

преди 3 месеца

Т.н. НОВО веднъж яко се изложиха, да видим дали пак ще им гледаме цирковете!

122

Анонимен

преди 3 месеца

ГЕРБ да се притесняват за затвора.Вече има и европейска прокуратура.

121

Анонимен

преди 3 месеца

Да не се притесняват от ГЕРБ за вота ,а за това че ще има разкрития и много от тях ще бъдат в списъците за съда и затвора.