Снимка: БГНЕС

На следващите парламентарни избори Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат. Това обяви самият той в профила си във Facebook. Той заяви, че мястото му не е в парламента, а да носи отговорност за хората, които са там и намекна, че може да носи тази отговорност и от друга институция.

Ето какво написа Трифонов:

Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.

Коментари Напиши коментар

502

ОСКВЕРНИТЕЛ!

преди 1 месец

До ГАРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ -467! Кой ***, го казва, че Христо Ботев бил комунист?! Този който го е казал, в празната му тиква дрънчат само сърпове и чукове - този същия, казва още че: - Христо Ботев е слязал от балкана на 09.09.1944г. с пушка в ръка, като истински комунист! Батев пише във фейлетона си "Смешен плач", за парижката комуна - "... ХУЛЕТЕ КОМУНИСТИТЕ, ЧЕ СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА ВИ...!

501

Слави Номер 1

преди 1 месец

ами, "брато" като няма нужната свобода на словото по медиите и като постоянно извъртат думите му, как да се изразява там? А и кво значение има къде се изразяваш, не е ли по - важно какво и как изразяваш? Достойнството и честността не са ли най-важни? Или тия неща са незначителни за някои от вас. Затва се хващате за повърхностното. Слави е гордост за България. Слави е национално богатство. Обичам те! Завинаги с теб и ИТН

500

СЛАВИ ФЕНОМЕНА!

преди 1 месец

До Слави Номер 1.! Какъв ти феномен бе "брато", какъв ти 1, той е цяла атракция в обществено-политическия ни живот! Никой не е тръгнал да му оспорва чесността на българин - "само дето се крие като ханъма от мъжки погледи" - води кореспонденция със суверена с линкове, и веднъж не се показа да говори по националната телевизия! Много българи се гордеят и уважават качеството му на музикант и певец, но "брато", за политик не става - както от всяко дърво *** не става, няма дикция за политик ...