Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим. Чрез диалог политическите партии, които влизат в НС, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програмата и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза и да изпълнява ясна програма". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от партията.

За предстоящите на 11 юли парламентарни избори в движението ще има минимални корекции в листите и сходна кампания.

"Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания“, заяви пред журналисти Карадайъ.

Относно въпрос за машинното гласуване, той добави: "Ще проведем обучителна кампания с партийните ни структури и младежката организация във връзка със машинното гласуване. Аз съм убеден, че за ДПС няма да е по-голям проблем отколкото всички останали партии". Карадайъ даде пример с община Сърница и с. Зорница, Хасковско, където се наблюдава висока избирателна активност с машинен вот и висок процент гласове за ДПС.

Председателят на Движението припомни, че ДПС от 5 години призовава за нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase