Снимка: БГНЕС

Смятам, че "Има такъв народ" биха предложили правителство. Отговорно е, Слави е събрал около себе си умни хора, много от тях познавам. И смятам, че поне ще опитат да съставят правителство.Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" пред Нова тв.

Още по темата

Хаджигенов обясни, че той би направил правителство чрез обединение между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", но не знае как точно ще постъпи Слави Трифонов. Но ако той им поискал експерти, те имали готовност да му предложат.

Хаджигенов обясни, че разговори между трите формации се водели още след края на протестите, те продължавали неофициално и сега.

"Принципът в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики, защото така работи демокрацията, а хората не би трябвало да имат значение. Засега имена не обсъждаме", отговори Хаджигенов на въпрос дали биха подкрепили правния експерт от "Има такъв народ" Ива Митева за шеф на Народното събрание.

"Трите протестни партии трябва да изберат председател на Народното събрание от тях, защото ние представляваме протеста, макар и от различен ъгъл", категоричен бе обаче Хаджигенов.

След като математически не излизат сметките, подкрепа от БСП, каквато те ни предложиха, ще я вземем. Ако ДПС също предложат, ще я вземем, каза той.

"Колко е демократично - ще се явяваме на избори, докато сменим мнозинството на ГЕРБ с наше мнозинство?", контрира Хаджигенов на въпрос за предсрочни избори.

Не бихме приели да даваме нашите гласове срещу еди-какво си, категоричен бе той. И обясни, че подобни разговори ще се водят публично.

Адвокатът не можа да каже дали ще има обща парламентарна група между "Изправи се.БГ" и представителите на т.нар. "отровно трио" след скандала между него и Мая Манолова. Но демокрацията изисква хора с различни мнения, цели и идеи да могат да се съберат и да работят заедно, допълни той.

"Те коментираха мои думи, с които дори не се бяха запознали в цялост и цопнаха в една кална локва", коментира Хаджигенов.

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 8 месеца

До Бай Кольо, к.88,89Преди 2 дни гледах клип от заседанието на НС. Доколкото видях, а режисьорът и операторът задържаха кадъра на поведението на ПГ, депутатите от ГЕРБ тропаха яко по банките и си помагаха с крака. Какъвто лидерът, такива и питомците.

82

Бай Кольо

преди 8 месеца

До ВескоИТН заедно с изправи се бг вкара най-много простаци в парламента.тези хора могат само да реват,да псуват и да плюят по опонети и по журналисти.Ако тези простаци са на власт,тежко му на народа!!!

81

Бай Кольо

преди 8 месеца

Ако Бабикян ви е експерта - жална ни майка!